gotvach.bg»Рецепти»Палачинки»Катми»Катми по тракийски

Катми по тракийски

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
6957k2k8k5
Катми по тракийски
Снимка: Сия Рибагина
1 / 4
29/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции6
"Най-вкусните катми - стават на шуплички, мекички са и много вкусни"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята в топлата вода със захарта и оставете да шупне.

Яйцата разбийте със сол, затоплено прясно мляко и газираната вода със стайна температура.

Добавете маята към сместа и разбивайте като постепенно добавяте от брашното до получаване на гъста смес.

Оставете сместа на топло за час да втаса и да се получат мехурчета.

Затоплете тиган или сач, намажете с малко масло и сложете от сместа като разпределите по основата. Изпържете от двете страни до златисто.

Намажете всяка катма с масло и намажете по избор със сладко или шоколад.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 1
Дай твоята оценка: