Френски ябълков тарт
Francuski tart sa jabukama
gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Бутер Тесто»Тарт»Френски ябълков тарт

Френски ябълков тарт

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
6957k2k10k5
Френски ябълков тарт
Снимка: Сия Рибагина
1 / 4
01/03/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Хубаво им се получават на французите нещата - и парфюмите, и десертите"

Необходими Продукти

  • бутертесто - 500 г
  • ябълки - 5 бр.
  • захар - 1 с.л. бяла
  • кафява захар - 1 с.л.
  • масло - 30 г
  • пудра захар - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бутер тестото се размразява, взима се тавата, в която ще се пече, подлага се върху кората тесто и с остър нож се изрязва по формата на тавата.

Ябълките се почистват и нарязват на колелца или полумесеци. Фурната се загрява на 220 градуса.

Изрязаната кора се слага на дъното на тавата, краищата ѝ леко се притискат, дупчи се на места с вилица и върху нея се редят ябълките, като леко се застъпват.

Слагат се ябълки, колкото да запълнят изцяло повърхността на кората. Бялата захар и кафявата се смесват и с тях се поръсват отгоре ябълките, маслото се нарязва на малки парченца и се поставя на места върху ябълките.

Слага се във фурната, градусите се намалят на 200 и се пече 20 минути до златисто, след което се изважда, поръсва се с пудра захар и отново се слага във фурната до разтопяване и карамелизиране на захарта и златен загар.

След изпичане се вади от формата, разрязва се и се поднася със сладолед или сметана с лъжичка сладко по избор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: