Питка цвете със сирене

01/03/2018
Джемиле Чешлиева
отДжемиле ЧешлиеваМастър Шеф749308266
Приготвяне60 мин.
Готвене50 мин.
Общо110 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 668
  • Преглеждания за месеца21
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесват се 4 в.ч. брашно, маята, солта и захарта. Добавят се яйцата, прясното мляко и олиото и се омесва меко тесто, като постепенно се добавя още брашно. Оставя се да втаса за 30 мин. Сиренето се натрошава и към него се добавя накълцан магданоз.

Втасалото тесто се разделя на 12 равни части. Разточват се с големина, колкото чаена чиния. Намазват се с разтопено масло и се поръсват с плънката. Сгъват се веднъж и пак се поръсват с плънка и отново се сгъват. Стават нещо като пурички.

Отново се мажат с масло. Леко се притискат и се разделят на 24 парчета. В намазнена тава по средата се слага чаша и се нареждат парчетата по двойки, като се завъртат едното наляво, а другото надясно.

Мажат се с разбит жълтък и се поръсват със сусам.

Питката се пече във фурна на 180 градуса за 40 мин.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар