gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пиле със зеленчуци по китайски

Пиле със зеленчуци по китайски

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
6957k2k10k5
Пиле със зеленчуци по китайски
Снимка: Сия Рибагина
1 / 6
01/03/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
5
"Пиле със сочни зеленчуци по китайски в български прочит, което го прави още по-вкусно"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 600 г пилешко филе
  • черен пипер - 1 щипка
  • оризов оцет - 1 с.л.
  • мед - 2 с.л.
  • царевично нишесте - 1 с.л.
  • соев сос - 50 мл
  • зехтин - 30 мл
  • чесън - 2 скилидки стар
  • печурки - 50 г гъби
  • моркови - 2 бр.
  • чушки - 2 бр. червени
  • чушки - 1 бр. жълти + 1 бр. зелена
  • тиквички - 1 бр.
  • лук - 2 глави червен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купичка направете смес от оцета, соевия сос, нишестето и меда. Всичко хубаво се разбърква и отделете за накрая. Зеленчуците се почистват и нарязват на лентички. Пилешкото филе също се реже на ивички.

В уок тиган се сипва зехтинът и се загрява на максимум. Сложете пилешкото филе и запържете за 5 минути. Добавете лука и когато стане прозрачен, се добавят лентичките чушки, морков, тиквичка и гъбите. Всичко се пържи около 10 минути, като се разбърква. Щом зеленчуците поомекнат, сложете нарязания на ситно чесън и подправете с черен пипер.

Разбъркайте и след 2 минути сипете от предварително приготвената смес, като се сипва по малко, бърка се и пак се сипва до пълното ѝ усвояване.

След като цялата смес е изсипана, яденето се оставя за още минута-две на котлона и се изключва.

По желание накрая може да се поръси с препечен сусам и да се поднесе с гарнитура от сварен ориз.

Вместо мед може да сложите сладко от ягоди или боровинки. Изпробвах го, вкусът е невероятен.

Опитайте :)

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
514
41
30
20
12
Дай твоята оценка: