Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Питки»Бухнала питка с крема сирене

Бухнала питка с крема сирене

Петя ЦаневаПетя Цанева
Новак
1221
Бухнала питка с крема сирене3 / 3
01/03/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
105 мин.
Порции
8
"Ще ви споделим тази невероятна домашна питка, приготвена във форма за кекс. Лесно, но пък много вкусно"

Необходими Продукти

  • брашно - около 1 кг
  • майонеза - 1 кутийка (200 г)
  • крема сирене - 2 пакетчета (2х125)
  • прясно мляко - 2 ч.ч.
  • жълтъци - 1 бр.
  • мая - 2 пакетчета суха
  • сусам - за поръсване
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изсипваме брашното в дълбок съд, като аз си оставям 3 пръста брашно в пакета, от които да добавям към тестото. Добавяме маята и разбъркваме. Изсипваме майонезата, разбъркваме с дървена бъркалка, добавяме млякото и разбъркваме добре сместа.

Замесва се тесто, като при необходимост се добавя още брашно, докато стане гладко и еластично тесто. За да се активира маята, удряме тестото 50-100 пъти в плота или в съда, в който сме месили.

Мажем тестото с олио и го оставяме да почине. След това го замесваме отново. Откъсва се топче, разточва се и се реже на ленти. Всяка лента мажем с крема сирене (каквото количество ви е по вкуса) и завиваме на рулце.

Тестените рулца подреждаме в намаслена форма за кекс. Готовата питка мажем с разбит жълтък и поръсваме със сусам.

Печем бухнала питка с крема сирене на 190 градуса 40-45 минути. След като извадим питката от фурната, я поръсваме с вода и покриваме с влажна кърпа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ивелина
Ивелина
Страхотна е!
01.03.2016 14:27
1
1
Покажи всички подкоментари