Дал-къри – леща с къри
Dal-kari - sočivo sa karijemDal - Indian Lentil Curry
gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Дал-къри – леща с къри

Дал-къри – леща с къри

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k9586k
02/03/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
75 мин.
Общо
115 мин.
Порции
5
"Не просто леща, а дал-къри - опитайте и ще усетите разликата!"

Необходими Продукти

  • леща - 250 г
  • олио - 3 с.л.
  • лук - 2 глави
  • чесън - 2 скилидки
  • чушки - 1 бр.
  • карамфилчета - 2 бр.
  • канела - 1 пръчка
  • къри - 1 с.л.
  • доматено пюре - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
  • лимонов сок - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накисваме предварително лещата в студена вода. След 4 часа изливаме и доливаме нова студена вода.

Варим и след 30 минути прибавяме 1 глава ситно нарязан лук.

Втората глава лук нарязваме ситно, счукваме чесъна и заедно с нарязаната чушка, карамфилчетата, канелата, запържваме за 2-3 минути.

Намаляваме огъня, прибавяме къри на прах. Задушаваме 3-4 минути и добавяме всички подправки и доматеното пюре. Смесваме със сварената леща.

Ястието може да приготвим гъсто или по рядко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: