Начин на приготвяне
Сваряваме картофите, морковите, цвеклото и яйцата. Охлаждаме ги и ги рендосваме в отделни купи.
Овкусяваме картофите със сол и пипер, цвеклото също, като му добавяме и лимоновия сок.
Лука накълцваме на ситно и поливаме с оцета.
Започваме да редим тортата, като на дъното на формата намазваме малко олио. Отгоре поставяме настърганите картофи и леко притискаме, намазваме с мойонеза, върху тях поставяме морковите, отново мажем с майонеза, поставяме отцедения от оцета лук, пак майонеза и покриваме с цвеклото. Завършваме с настърганите яйца.
Охлаждаме тортата в хладилник за поне 4 часа, но я вадим поне за 20 минути на стайна температура, преди да я сервираме.