Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Солена торта»Солена торта с картофи и цвекло

Солена торта с картофи и цвекло

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Солена торта с картофи и цвекло
Снимка: Севда Андреева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
110 мин.
Порции
10
"Убийствено вкусна, а и ще има за всички ни"

Необходими Продукти

  • картофи - 500 г
  • червено цвекло - 2 глави
  • моркови - 2 бр.
  • червен лук - 2 глава
  • майонеза - 2 опаковки
  • яйца - 4 бр.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • оцет - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме картофите, морковите, цвеклото и яйцата. Охлаждаме ги и ги рендосваме в отделни купи.

Овкусяваме картофите със сол и пипер, цвеклото също, като му добавяме и лимоновия сок.

Лука накълцваме на ситно и поливаме с оцета.

Започваме да редим тортата, като на дъното на формата намазваме малко олио. Отгоре поставяме настърганите картофи и леко притискаме, намазваме с мойонеза, върху тях поставяме морковите, отново мажем с майонеза, поставяме отцедения от оцета лук, пак майонеза и покриваме с цвеклото. Завършваме с настърганите яйца.

Охлаждаме тортата в хладилник за поне 4 часа, но я вадим поне за 20 минути на стайна температура, преди да я сервираме.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: