Икономични гювечета
Ekonomični đuveči

Икономични гювечета

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Икономични гювечета
Снимка: Илияна Димова
1 / 5
01/03/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
3
"Практични и толкова вкусни гювечета, че ще искате да ги приготвяте всяка седмица"

Необходими Продукти

  • кайма - 250 г (едно пакетче с подправки)
  • хляб - 1 бр. филийка сух
  • сминдух
  • черен пипер
  • картофи - 3 големи картофа
  • лук - 1 бр.
  • олио - или зехтин
  • сол
  • люти чушки - няколко
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Белим картофите, измиваме и нарязваме на едри кубчета. Белим и нарязваме на ситно лука. Разпределяме картофите и лука в намазаните с олио гювечета.

Подправяме с черен пипер и сминдух. Посоляваме на вкус. Омесваме каймата с филийката хляб - предварително накисната във вода и отцедена.

Оформяме кюфтенца. Слагаме в гювечетата при картофите и лука. Добавяме и люти чушки. Наливаме на всяко гювече струйка олио или зехтин и малко вода.

Слагаме капачета и печем гювечетата във фурна до готовност - приблизително 30-40 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

2
50
40
30
21
10
Дай твоята оценка: