Кисело зеле със свински крачета

Илияна ДимоваИлияна ДимоваГуру126866537838
01/03/2016
Приготвяне20 мин.
Готвене120 мин.
Общо140 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо7 790
  • Преглеждания за месеца125
  • Преглеждания за седмицата105
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • свински крачета - 3 бр.
  • кисело зеле - 2 бр средни зелки
  • олио - 1 каф.чашка или друга мазнина по избор
  • черен пипер
  • къри
  • червен пипер - 2 чаени лъжички или повече по вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме крачетата и измиваме хубаво. Заливаме с вода и слагаме да се варят за 10-15 минути. Изливаме водата, в която са се варили и отново измиваме добре.

Киселото зеле нарязваме на ситно. Половината от нарязаното зеле слагаме в тенджера, в която ще варим ястието.

Върху зелето подреждаме крачетата и покриваме с другото нарязано зеле. Наливаме вода, да покрие зелето и добавяме мазнината (може вместо олио да сложим мас или патешка мазнина).

Подправяме ястието с черен пипер и къри и слагаме да се вари без да разбъркваме. При необходимост доливаме топла вода по време на варенето. Внимаваме да не остане ястието без течност, за да не загори.

Половин час преди да свалим от котлона, прибавяме червен пипер.

Готовото зеле може да запечем кратко за приблизително 20 минути във фурната.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар