gotvach.bg»Рецепти»Паста»Импровизирани спагети Карбонара

Импровизирани спагети Карбонара

Теодора МещероваТеодора Мещерова
Помощник Готвач
1367482041k2
Импровизирани спагети Карбонара
Снимка: Ивелина
1 / 3
02/03/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Взимате тенджера, която пълните с гореща вода, за да заври по-бързо. Слагате 1 щипка сол и капвате малко олио. Когато заври, изсипвате спагетите и ги варите до готовност. Щом са готови, ги отцеждате и охлаждате със студена вода. Оставяте ги настрани.

Наситнявате лука, чесъна, гъбите, бекона и краставиците режете на кубчета. Взимате тиган и капвате малко олио. Щом загрее добре, слагате лука и чесъна да се запържат.

Когато лукът покафенее, слагате гъбите и бекона. Когато гъбите се сготвят добре, добавяте и киселите краставички. Запържвате за кратко и добавяте сметаната.

Овкусявате със сол, черен пипер, риган и босилек. Щом сосът се сгъсти- дърпате от котлона. Взимате спагетите и изсипвате соса върху тях.

Обърквате хубаво, за да поемат навсякъде. Взимате чиния и изсипвате малко от спагетите. Поръсвате с настърган кашкавал и щипка босилек и сте готови.

Рецептата не е типичната Карбонара, но пък е вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
51
40
30
20
11
Дай твоята оценка: