Скрита пържола в гювече

Мартина ТраковаМартина Тракова
Помощник Готвач
1386162475011
Скрита пържола в гювече
Снимка: Мартина Тракова
1 / 4
02/03/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене120 мин.
Общо150 мин.
Порции2
"Имаме удоволствието да ви представим тази прекрасна българска рецепта за пържоли в гювечета скрити в кисело зеле"

Необходими Продукти

  • кисело зеле - 1 малка зелка
  • пържоли - свински вратни, 4 малки
  • свинска мас - 1 с.л.
  • брашно - 4 с.л.
  • олио - 2 с.л.
  • червен пипер - 1/2 с.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме киселото зеле на тънко. Пържолите измиваме и подсушаваме. Овалваме ги в брашно.

В тенджера слагаме олиото и запечатваме пържолите за по 3 мин. от страна. В същата тенджера слагаме зелето да се запържи за малко. След като се запържи добавяме и пържолите.

Овкусяваме с подправките, разбъркваме и доливаме с вода и варим за 30-40 мин. На дъното на гювечетата слагаме по 1/2 с.л. мас, от горе малко зеле, две пържоли и скриваме със зеле.

Похлупени печем за един час на 200 гр.

След като са готови, отхлупваме гювечетата и печем още за 15 -20 мин или го запичане на зелето.

Поднасяме гювечетата топли с люта чушка или скилидки чесън.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: