Лучени бомбички

Лучени бомбички
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 5
03/03/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене35 мин.
Общо65 мин.
Порции3

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се омесва каймата със сол, кимион, черен пипер, яйцето, чубрица и ситно нарязаните вътрешности от лука и оставяме настрани.

Едрите глави лук се срязват отдолу, почистваме от люспите и изрязваме като капаче отгоре, най-добре дъното да е цяло, и се издълбават, но понеже става трудно, аз направих разрез встрани.

Вътрешната част се отделя, така че да остане само горната люспа като черупка. Пълним с малко кайма лучените черупки, като отдолу поставям плочка от лука, да не изтича каймата.

Нареждат се в намаслена тавичка. Отгоре на всяка бомбичка се поръсват капки соев сос и да остане малко място за кашкавала.

Краищата на лука се забождат с клечки за зъби, да не се отварят много при печенето. Печем в загрята фурна 180 градуса около 35 минути.

Малко преди да са готови, се изваждат и отгоре каймата се поставя по 2 щипки настърган кашкавал. Връща се във фурната да се запече леко и е готово.

Сервираме лучените бомбички с пресни зеленчуци и поръсен пресен магданоз.

Много вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: