Крехко агнешко печено с бира

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
6957k2k8k5
Крехко агнешко печено с бира
Снимка: Сия Рибагина
1 / 8ВИДЕО
03/03/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене200 мин.
Общо230 мин.
Порции5
"За почитателите на агнешкото сме приготвили тази уникална рецепта, за крехко запечено агнешко с картофки и ароматни подправки. Върви с вино и любим човек"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете месото и го сложете в тава.

В купичка или чаша смесете зехтина с подправките, разбъркайте. С тази смес намажете обилно месото от всички страни, като я втриете в него.

Сипете бирата и бульона около месото и завийте тавата с алуминиево фолио.

Сложете агнешкото да се пече в загрята фурна на 160 градуса за 3 часа.

Махнете фолиото и допечете до хрупкава златисто кафява коричка, като увеличите градусите на 180 за около 20 мин.

Ако месото е останало само на мазнина, долейте малко зеленчуков бульон.

Поднесете с печени картофи или ориз и зелена салата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 11
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: