Начин на приготвяне
Вишните се измиват и се почистват от дръжките и костилките. Слагат се в блендер и се разбиват заедно с рома на гладко пюре.
Желатинът се накисва в малко студена вода, след което се разтопява на водна баня. Киселото мляко се разбива със захарта, настърганата кора и изцедения сок на лайма. Добавя се леко охладеният желатин и сместа се разбива добре. Щом започне да се сгъстява, се добавя и сметаната, разбита отделно на гъста пяна.
Половината от киселото мляко се смесва с половината от вишневото пюре. Трите смеси - млечната, вишневата и вишнево-млечната, се насипват на пластове в стъклени чаши. Десертът се охлажда 1-2 часа. Преди поднасянето се украсява с тънки резенчета от втория лайм и с по една вишничка.
Коментари