Традиционен боб в гърне

Добринка ПетковаДобринка ПетковаМастър Шеф12522051396
03/03/2016
"Наречете ни старомодни, но най-вкусният боб за нас винаги ще си остане традиционният боб, сготвен в гърне "
Приготвяне20 мин.
Готвене280 мин.
Общо300 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо40 109
  • Преглеждания за месеца418
  • Преглеждания за седмицата134
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете боба в студена вода за няколко часа. След това го измийте и сложете в гърнето. Залейте го с вода и го сложете на студен котлон (трябва да се загрява бавно, за да не се спука).

Оставете боба да заври и след 30 минути прибавете нарязаните лук, моркови и чушки.

Гответе боба на ниска температура, около 3 и 1/2-4 часа. След като омекнат бобът и зеленчуците, прибавете сол, доматите и подправките.

След десетина минути направете запръжка от малко олио, брашното и червения пипер. Добавете я към боба и след 5 минути свалете гърнето от котлона. Поръсете с нарязан магданоз.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар