Бабината супа топчета

Рая АндоноваРая Андонова
Иноватор
5943k1k2k8
Бабината супа топчета
Снимка: Рая Андонова
1 / 4
04/03/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене45 мин.
Общо75 мин.
Порции8
"Не сте яли супа топчета от месеци? Поправете грешката"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязват се лукът, пиперката и морковът. Картофът се обелва и нарязва на малки кубчета. Оризът се измива добре. На дъното на тенджера се слага олио и се запържват лукът, пиперката и морковът. След това се добавят картофът и оризът, за да се запържат малко и те.

След това се налива 1.5-2 литра вода. Докато водата завира, от каймата се правят малки топчета. Когато заври, топчетата се пускат във водата и супата се оставя 15-тина минути да ври, след което се добавя сол.

Изключва се котлонът и тенджерата се оставя за 15 минути с отворен капак, за да поизстине супата.

След като това стане, в отделна купичка се разбива яйце. С черпак 1-2 пъти се взима от чорбата и бавно и при непрекъснато бъркане се добавя към яйцето.

Разбърква се добре и всичко бавно се излива в тенджерата при супата отново при непрекъснато бъркане. В противен случай може яйцето да се пресече и да не се получи застройката. Накрая се добавят малко черен пипер и на ситно нарязан магданоз и супата е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: