Гювече с кускус

Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
7985k1k11
Гювече с кускус4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Днес ще ви представим едно малко по различно гювече със сирене, гъбки, домати и кускус - запечени с кашкавалена коричка"

Необходими Продукти

  • кускус - 250 г
  • гъби - 200 г
  • сирене - 100 г
  • кашкавал - 100 г
  • олио - 2 - 3 с.л.
  • домати - 1 голям или 2 малки
  • магданоз - 4 - 5 стръкчета
  • сол - 2 с.л.
  • черен пипер
  • шарена сол
  • чубрица
  • риган
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера се слага вода да заври. Когато заври, се слага солта и малко олио, след което се изсипва кускусът. Докато се вари, се нарязват гъбите.

В съд на котлона се сгорещява олио и се слагат гъбите. Като се запържат, котлонът се изключва и се захлупват. Обелват се доматите и се нарязват на ситно. Наситнява се магданозът. Натрошава се сиренето. Когато кускусът е сварен, се отцежда водата му и се оставя настрана.

Гъбите се разбъркват с доматите, сиренето, магданоза, черния пипер, шарената сол, чубрицата и ригана. Ако сиренето не е достатъчно солено, може да се добави още сол.

Тази смес се разпределя в 4 гювечета. Всяко се допълва с кускус, но да не е съвсем до ръба. Разбърква се добре и когато всичките са готови, отгоре им се настъргва кашкавал.

Захлупват се и се пекат за 15 минути на 180 градуса. По желание след това се махат капачетата и се оставят още 5-10 минути да се позапече кашкавалът.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: