Свински ребра с ориз и гъби

04/03/2016
"Една класическа рецепта, която когато и да сготвите, резултатът ще е винаги отличен"
Приготвяне25 мин.
Готвене60 мин.
Общо85 мин.
Порции4 - 5
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 757
  • Преглеждания за месеца37
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг1 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • свински ребра - 1 кг. лук - 2 глави гъби - пресни, 250 гр.
  • печени чушки - 3 - 4 бр. ориз - 1 ч.ч/ вода - 4 ч.ч. или бульон червен пипер - 1 ч.л.
  • олио - 50 мл.
  • черен пипер - на зърна
  • сол
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинските ребра сварете предварително.

В мазнината запържете ситно нарязания лук, добавете гъбите нарязани на ивички, когато омекнат сложете и нарязаните печени чушки.

Прибавете почистения и измит ориз, зърната черен пипер, червения пипер, сол на вкус и 2 ч.ч. вода (бульон).

Прехвърлете ориза в тавичка, подреждат се свинските ребра и се добавят останалите 2 ч.ч. вода (бульон).

Пече се на умерена фурна до готовност.

Готовият ориз се поръсва с магданоз.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 0
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар