Варено жито за Задушница

NEVINEVIПомощник Готвач1624983
05/03/2016
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции6-8
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо11 665
  • Преглеждания за месеца869
  • Преглеждания за седмицата24
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • грухана пшеница - 250 г
  • захар - 200 г
  • портокалова кора
  • ванилия
  • сладки - дребни
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете житото за 1-2 часа в студена вода. После го измийте и налейте 1-1.5 л вода, варете на слаб огън, като разбърквате от време на време.

Готово е, когато зрънцата се отворят и омекнат. Свалете от котлона и ако има останала вода, я излейте.

Докато житото е още топло, настържете кората от един портокал, сложете ванилия (аз ползвам есенция, не прахче) и захарта.

Разбъркайте добре до пълното разтваряне на захарта. Сипете в подходящи чаши, отгоре сложете по една дребна сладка и ако обичате, може да поръсете с ядки по избор.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар