gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Заешко месо»Гювеч»Заек със зеленчуци в гювеч

Заек със зеленчуци в гювеч

NEVINEVI
Помощник Готвач
1629385398553
Заек със зеленчуци в гювеч1 / 5
12/12/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
8
"Чели ли сте приказката за заешко в гювеч? Най-вкусната приказка"

Необходими Продукти

  • заек - около 1.5 кг
  • брашно - 50 г
  • галета - 50 г
  • олио - 4+4 с.л.
  • лук - 400 г черен
  • моркови - 400 г
  • картофи - 500 г
  • чесън - 1 - 2 глави
  • бяло вино - 200 мл
  • универсална подправка - 1 с.л. зеленчукова
  • сол
  • черен пипер
  • чубрица
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете зеленчуците и ги нарежете на едри парчета, чесъна - на цели скилидки.

Сложете ги в купа и овкусете с подправката, сол, черен пипер, чубрица и 4 с.л. олио. Разбъркайте добре и оставете настрани.

Нарежете заека на осем порции, овкусете със сол и черен пипер. Смесете брашното и галетата и оваляйте заека е тях.

В тиган сипете 4 с.л. олио и запържете до златисто месото.

Сложете в гювеч порциите, върху тях вече овкусените зеленчуци, налейте виното и около 300 мл вода.

Сложете гювеча във фурната и загрейте на 200 градуса. Печете до готовност на месото.

Сервирайте с нарязан магданоз.

Заекът със зеленчуци в гювеч е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: