Навита палачинкова торта
Rolled Up Pancake Cake
gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Навита палачинкова торта

Навита палачинкова торта

NEVINEVI
Помощник Готвач
1629505399613
Навита палачинкова торта
Снимка: NEVI
1 / 5
05/03/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"Много вкусна, много ефектна и с много крем, палачинкова торта с която ще се облизвате дълго след като е свършила"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Направете палачинките, като разбиете млякото, яйцата и щипка сол. На части добавяйте брашното - трябва да постигнете консистенция на боза. Разбърквайте до гладка смес, разделете на две равни части.

В едната сложете ванилията, а в другата - какаото. В тиган, намазан с малко мазнина, сипете от сместа и разнесете по дъното. Щом стане златиста от едната страна, обърнете от другата. Така направете цялата смес.

Когато палачинките са готови, намажете ваниловите с кафяв шоколад, а какаовите - с бял, и ги навийте. Оставете малко от двата шоколада за украса.

Оставете настрани да се охладят. В това време разбийте сметаната. Разделете на две части - едната оставете така а в другата сипете какаото.

Сглобете тортата във форма с подвижно дъна - аз ползвах размер 25 см, като редувате какаови с ванилови палачинки на един ред. Покрийте палачинките с какаовата сметана и загладете добре, така че да се запълнят всички дупки.

Отгоре сипете бялата сметана и загладете. Оставете да стегне за 1-2 часа. Извадете, като прокарате нож по ръба на формата и тогава я отворете. Украсете палачинковата торта със заделения течен шоколад и поръсете какао по ръба на тортата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
55
41
30
20
10
Дай твоята оценка: