gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Карантия»Пияни селски дробчета в тиган

Пияни селски дробчета в тиган

15/11/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
3
"Тези пияни дробчета с червено вино и зеленчуци са идеалния вариант за вечеря - разбира се с кана вино и близък човек"

Необходими Продукти

  • пилешки дробчета - 500 г
  • олио - 4 с.л.
  • лук - 2 глави
  • праз - 1 бр.
  • чушки - 2 бр. печени червени
  • домати - 2 бр.
  • червено вино - 70 мл
  • сол - на вкус
  • черен пипер
  • риган
  • дафинов лист - 2 бр.
  • магданоз - 5 стръка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките дробчета първо се бланшират в гореща подсолена вода за 4-5 минути. Изваждат се и се подсушават.

Загрява се олиото, запръжваме ситно нарязан лук и праз. Добавят се дробчетата, разбърква се и оставяме да се запържат. Овкусяваме със сол, черен пипер и риган.

Сипват се настърганите домати, нарязаните ситно печени червени чушки, може и от консерва, налива се виното и малко водичка и дафиновия лист.

Разбърква се и оставяме да къкри на тих огън до готовност на дробчетата, докато остане на мазнинка. Поднасяме поръсени с пресен магданоз.

Сосчето може да се топва с парче хляб и е уникално вкусно.

Пияните селски дробчета в тиган са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
58
40
31
20
10
Дай твоята оценка: