gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Карантия»Пияни селски дробчета в тиган

Пияни селски дробчета в тиган

06/03/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции3
"Тези пияни дробчета с червено вино и зеленчуци са идеалния вариант за вечеря - разбира се с кана вино и близък човек"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките дробчета първо се бланшират в гореща подсолена вода за 4-5 минути. Изваждат се и се подсушават.

Загрява се олиото, запръжваме ситно нарязан лук и праз. Добавят се дробчетата, разбърква се и оставяме да се запържат. Овкусяваме със сол, черен пипер и риган.

Сипват се настърганите домати, нарязаните ситно печени червени чушки, може и от консерва, налива се виното и малко водичка и дафиновия лист.

Разбърква се и оставяме да къкри на тих огън до готовност на дробчетата, докато остане на мазнинка. Поднасяме поръсени с пресен магданоз. Сосчето може да се топва с парче хляб и е уникално вкусно.

Рейтинг

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: