gotvach.bg»Рецепти»Палачинки»Палачинки, които не се късат

Палачинки, които не се късат

ВаняВаня
Чирак
11824741265
Палачинки, които не се късат
Снимка: Ваня
1 / 2
06/03/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции10 бр.
"Знаете ли как се правят перфектните палачинки? Вижте тук"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Млякото леко се загрява. Яйцата се разбиват. Нишестето се смесва със захарта и солта и се разтваря в част от млякото.

Добавят се останалото мляко и яйцата. Трябва да се получи гладка смес.

Готовото тесто е по-рядко от обикновеното за палачинки. Нишестето в него бързо се утаява, затова преди всяко загребване с черпака, тестото трябва да се разбърква добре.

В намазнен тиган се изпържват палачинки. От всяка страна се мажат с масло.

От посочените продукти се получават 8-10 броя тънки и еластични палачинки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: