gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Свинско с прясно зеле

Свинско с прясно зеле

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
6957k2k9k5
Свинско с прясно зеле
Снимка: Сия Рибагина
1 / 7
08/03/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции5
"Свинско със зеле и малко сланинка - това типично българско зимно ястие е неизменна част от нашата трапеза, а от вашата?"

Необходими Продукти

  • зеле - около 1. 2 кг
  • свинско месо - 700 г (плешка, гърди, врат)
  • червен пипер - 1 с.л.
  • сланина - 50 г
  • сол
  • черен пипер
  • зехтин - 30 мл
  • бульон - 1 и 1/2 ч.ч
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на парчета. Сложете дълбока тенджера на котлона, нарежете сланината и я сложете.

Оставете да се стопи малко от топлината и добавете парчетата месо. Запържете до златисто, като периодично разбърквате.

Нарежете зелето, сложете го при месото в тенджерата и разбъркайте. Запържете за кратко и сложете зехтина, подправете и сипете бульона.

Захлупете свинското със зеле с капак и намалете котлона. Задушавайте до готовност на зелето и месото.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: