Вкусни пилешки пържоли

08/03/2016
Diana
отDianaЧирак6110981
"Ако не сте решили какво ще хапвате за вечеря, приготвихме ви тази неотразима рецепта за сочни пилешки пържолки в нежен бял винен сос"
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции5
  • Преглеждания общо11 415
  • Преглеждания за месеца49
  • Преглеждания за седмицата49
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и подсушете пилешкото месо. Посолете го и го оваляйте в брашно. Загрейте мазнината и запечатайте от двете страни пържолките.

Извадете ги върху кухненска салфетка да се отцедят. В загрятата мазнина сипете нарязания на ситно праз и настъргания на едро ренде морков. Оставете ги да омекнат. Добавете виното и оставете да поври за кратко.

Прибавете пилешкия бульон, покрийте с капак и оставете да поври за 2-3 минути. Разтворете 2-3 с.л. брашно в малко студена вода и налейте при бульона. Когато започне да ври отдръпнете от огъня. Овкусете със сол, черен пипер и кимион.

В подходяща тава подредете пържолите на дъното, но да са плътно една до друга. Залейте ги със соса и печете на 180 градуса до сгъстяване на соса.

Готовото ястие поръсете с пресен магданоз и естрагон.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0

Коментари (2)

Pressy
Pressy
25.03.2016 10:43
Много апетитно изглеждат. Правила съм ги по подобен начин и стават наистина много добре.
1
0
Diana
Diana
27.03.2016 08:42
Благодаря Pressy!
0
0
Гергана  Георгиева
Много крехки и сочни пържолки стават по-този начин.Харесва ми!
1
0
Diana
Diana
27.03.2016 08:42
Благодаря! Това са любимите пилешки пържоли у дома
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв