Котлети на фурна

Gergana TsvetanovaGergana Tsvetanova
Готвач
4453k7224k2
Котлети на фурна
Снимка: Gergana Tsvetanova
1 / 2
09/03/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • свинско месо - 8 котлета
  • гъби - 250 г, нарязани на филийки
  • лук - 1 глава кромид, нарязан на филийки
  • моркови - 1 голям, нарязан на колелца
  • червено вино - 1/2 ч.ч.
  • майонеза - 1 кутийка
  • топено сирене - 8 бр.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • Марината
  • олио - 3 с.л.
  • соев сос - 3 с.л.
  • балсамов оцет - 2 с.л.
  • лимонов сок - от 1/2 лимон
  • черен пипер - 1 к. л.
  • горчица - 1 с.л.
  • мед - 2 с.л.
  • чесън - 2 пресовани скилидки
  • сол
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всички съставки за маринатата се смесват и котлетите се мариноват. Престояват 12 часа в хладилник.

Тавичката за печене се намазва с малко олио, подреждат се гъбите, лукът и морковът.

Върху канапето от зеленчуци се подреждат котлетите. Заливат се с виното, покриват се с фолио и се пекът 30 минути.

Фолиото се отстранява и всеки котлет се намазва с 1 с. л. майонеза и се покрива с парче сирене тост.

Поставя се отново във фурната, докато се разтопи сиренето.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: