Сочни бирени кюфтенца

09/03/2016
"Сочни бирени кюфтенца с магданоз и зелен лук за добра компания и много бира"
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции8-10
Сготви+1 точки
17 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо44 210
  • Преглеждания за месеца102
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена17

Необходими Съставки

  • кайма - 500 г свинска + 500 г телешка
  • магданоз - 3 - 4 стръка пресен
  • яйца - 1 - 2 бр.
  • кимион - 10 г
  • зелен лук - 2 - 3 стръка
  • черен пипер - 10 г
  • хляб - 2 филии стар
  • бира - 50 - 100 мл
  • сол - на вкус
  • олио - за пържене
  • оцет - малко
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете двата вида кайма, добавете ситно нарязаните магданоз и лук. Прибавете подправките.

Накиснете хляба в бирата, отцедете и го добавете към сместа. Прибавете и яйцата, овкусете със сол.

Всички се разбърква и се оставя за 1-2 часа в хладилник. Оформете кюфтенца от каймата, като за целта топите пръстите си в малко оцет.

Изпържете кюфтетата в сгорещено олио. Сервирайте ги топли, а гарнитурата е по избор.подобни рецепти тук

5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Веселина Константинова
Много апетитни!
0
0
Ivo
Ivo
20.09.2016 23:04
Аз прибавям малко сода за хляб.
0
0
ВИЛИ-Виолета Матева
Наистина са сочни и много вкусни и аз така ги приготвям ,браво
5
0

Виж всички коментари или напиши такъв