Медено-сметанова торта

ВаняВаня
Чирак
11824441239
Медено-сметанова торта
Снимка: Ваня
1 / 2
09/03/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне45 мин.
Готвене40 мин.
Общо85 мин.
Порции12 парчета

Необходими Продукти

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Блатът се приготвя, като първо се разбиват яйцата със захарта до побеляване. Маслото се разтопява и след като леко изстине, се смесва с меда. Разбърква се добре, след което се добавя и сметаната. Трябва да се получи гладка смес.

Добавя се към яйцата. Накрая се изсипва пресятото с бакпулвера брашно. Готовото тесто се изсипва във форма за торта с диаметър 22 см, покрита с хартия за печене. Слага се в предварително загрята на 190 градуса фурна и се пече до готовност. След като блатът изстине, се разрязва на 3 части.

Сметаната се разбива с пудрата захар около 10-15 минути. С нея се маже обилно между блатовете и върху сглобената торта. Слага се за 2 часа в хладилника.

След това отстрани се панира с филирания бадем. Отгоре се украсява с коктейлни череши. Прибира се за още няколко часа в хладилника.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: