Еклеров венец

Потребител#167180Потребител#167180
Готвач
2781k3672k1
Еклеров венец
Снимка: Потребител#167180
1 / 3
11/03/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Водата и олиото завират, наведнъж се добавя брашното и се бърка с дървена лъжица, докато побелее дъното.

Оставя се малко да изстине и се прибавят яйцата 1 по 1, до пълното им усвояване.

Пече се в предварително загрята фурна на 200 градуса, с вентилатор за 15 мин. и след това намалям на 160 градуса. за още 20 - 30 мин.

Фурната не се отваря. Изключвам и остават на топло поне още 10 мин., преди да извадя печивото.

Изстиналия венец разрязвам на две и слагам крем (в този е 300 г сметана + пудра захар + 1 малка кутийка течен шоколад Финети, отгоре слагам и само сметана) поставям капачето и украсявам, със сметана и леко поръсвам с какао.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: