gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Козунак»Захаросан козунак на конци

Захаросан козунак на конци

Aneliya ShishmanovaAneliya Shishmanova
Чирак
2516947123
Захаросан козунак на конци
Снимка: Admin
1 / 10ВИДЕО
05/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне45 мин.
Готвене45 мин.
Общо90 мин.
Порции12
"С тази невероятна рецепта и разкошно видео от Gotvach.bg вече всеки може да си спретне истински домашен козунак на конци!"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 120 мл
  • яйца - 4 бр. (1 жълтък остава за намазване)
  • захар - 160 г
  • масло - 200 г (аз ползвах мас 150 г + 50 г олио)
  • мая - 1 бр. суха
  • брашно - около 700 - 800 г
* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Разбивате захарта с яйцата, добавяте прясното мляко и половината мазнина.

Към течните продукти добавяте брашното с предварително смесената мая (започнете с по-малко количество, а ако е необходимо, добавяйте така че да не лепне).

Започнете да месите, като постепенно добавяте остатъка от мазнината, малко по малко, до пълното й усвояване. Оставете да втаса.

Сложете плънка по ваш избор, но внимавайте да не натискате прекалено много. Идеята е тестото да остане на мехури/въздушно, за да се получат конците.

Отгоре намазвате козунака с останалия жълтък, примесен с мъничко прясно мляко и олио. След като сте придали желаната форма, оставете да втаса втори път.

Слагате да печете на 170 градуса с вентилатор за около 35-40 мин. Когато ги извадите от фурната, намажете със захарен сироп (вода и захар в съотношение 1:1) и поръсвате със захар.

Да ви е сладко! Захаросаният козунак на конци е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 8
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: