Коприва с яйца и сирене
Nettle with Eggs and Feta CheeseKopriva sa jajima i sirom

Коприва с яйца и сирене

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k3216k
Коприва с яйца и сирене1 / 4
25/06/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Тази селска манджа е не само много здравословна и полезна, но е и много вкусна"

Необходими Продукти

  • коприва - 500 г
  • яйца - 4 - 5 броя
  • сирене - 200 г
  • лук - 1 връзка пресен
  • олио - 1/2 к.ч.
  • черен пипер - на вкус
  • червен пипер - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте копривата, попарете я във вряла вода за минута, след което я изплакнете под студена вода. Загрейте в съд олиото и запържете накълцания лук. Щом омекне, добавете и копривата.

При нужда сипете мъничко гореща вода. Щом течността се изпари, се чукват яйцата, прибавя се натрошеното сирене и леко се разбърква, докато яйцата са готови. Овкусява се с черен и червен пипер и се поднася.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
517
47
34
21
10
Дай твоята оценка: