gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Бирени Мезета»Панирани гъби Кладница

Панирани гъби Кладница

Мария ГеоргиеваМария Георгиева
Чирак
53252160263
Панирани гъби Кладница
Снимка: Мария Георгиева
1 / 4
16/11/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6
"От всички вкусни бирени мезета, панираната кладница е №1"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гъбата кладница се почиства добре, измива се и нарязва на парчета /на лентички/.

Парчетата се бланшират около 10 мин. във вряла подсолена вода и се изваждат да поизстинат.

Отделят се жълтъците от белтъците. Вторите се разбиват на сняг.

Към жълтъците се прибавят бирата, брашното, солта и черният пипер.

Прибавят се към яйчната смес разбитите белтъци. Брашното и галета се смесват.

Овалвайки гъбите в тях, ги потапяме в яйчената смес за паниране и пържим в сгорещено олио, като се обръщат периодично до готовност.

Като се извадят, се посоляват от двете страни. Биреното мезе се поднася топло.

Панираните гъби Кладница са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: