Мусака с прясно зеле
gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Мусака»Мусака с прясно зеле

Мусака с прясно зеле

LakomnicaLakomnica
Новак
7109417
Мусака с прясно зеле1 / 2
24/02/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции6
"Такава мусака с прясно зеле сме ви спретнали, че ще ви вземем акъла направо!"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зелето се нарязва като за салата и за 5-10 мин се попарва във вряла вода, за да омекне. Лукът, морковите и чушките се нарязват и заедно с доматеното пюре, чушките, подравките и каймата се запържват.

В намазнена тава се слага половината от зелето, отгоре се изсипват запържена кайма с другите продукти.

Отгоре се изсипва и другата половина от зелето.

Пече се в загрята фурна за около 20-30 мин, докато зелето леко покафенее.

От киселото мляко и яйцата се прави заливка за мусака, която се изсипва върху вече опечените продукти, след което отново се слага във фурната да се запече мусаката.

Рейтинг

5 4
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: