gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Рогчета»Солени рогчета със сирене

Солени рогчета със сирене

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Солени рогчета със сирене
Снимка: Илияна Димова
1 / 9
13/03/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
1
"Знаем, че е късно, но няма да ни откажете да похапнете с нас Солени рогчета със сирене"

Необходими Продукти

  • за тестото
  • яйца - 1 бр.
  • вода - 1 ч.ч.
  • кисело мляко - 1/2 ч.ч.
  • мас - 1 /2 ч.ч. топена
  • мая - 1/3 кубче прясна
  • сол - 2 к.л.
  • захар - 1 щипка
  • брашно
  • За плънката
  • сирене - натрошено
  • яйца - 1 бр. за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесваме от вечерта тестото, като към разбитото яйце прибавяме хладка вода, кисело мляко, разтопена и охладена мас, мая, сол и захар.

Разбиваме до получаване на хомогенна смес и прибавяме брашно, колкото поеме, за еластично тесто. Поръсваме тестото с брашно и слагаме в полиетиленов плик - по-голям. Завързваме и оставяме цяла нощ в хладилника. На сутринта тестото е втасало.

Леко премесваме и оставяме за 15 минути на стайна температура намазано с олио. От готовото тесто правим топчета и всяко разстиламе на кръгче, слагаме от натрошеното сирене и навиваме на рогче. Подреждаме в тава върху хартия за печене.

Намазваме отгоре рогчетата с разбито яйце. Слагаме във фурна на 180 градуса и изпичаме до приятно златисто.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
59
40
30
20
10
Дай твоята оценка: