Домашна мокра трахана

15/03/2016
Севда Андреева
отСевда АндрееваДжедай1257176
Приготвяне60 мин.
Общо60 мин.
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 688
  • Преглеждания за месеца48
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистваме, измиваме и смиламе с блендер доматите, лука, чушките и зелените наситнени подправки. Разбъркваме ги добре и към тях прибавяме останалите сухи подправки и олиото.

Изсипваме сместа в дълбок съд, в който ще оставяме тарханата да втаса. Добре е да постелем отдолу кърпа, в случай че втасалото тесто излезе извън съда.

Добавяме киселото мляко и брашното и разбъркваме всичко много добре. Покриваме с кърпа и оставяме на стайна температура за 24 часа.

На следващия ден разбъркваме траханата и я оставяме да втаса отново. Всичко се повтаря 3 дена.

На третия ден вечерта прехвърляме мократа трахана в буркани и слагаме по малко мазнина отгоре. Покриваме с капаци и оставяме да се съхранява в хладилник.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар