Домашна мокра трахана
Domaća mokra trahana
gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Трахана»Домашна мокра трахана

Домашна мокра трахана

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k9564k
Домашна мокра трахана
Снимка: Севда Андреева
1 / 2
15/03/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне60 мин.
Общо60 мин.
"Няма да е готова от днес за утре, но винаги може да я приготвите предварително и държите в хладилник"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистваме, измиваме и смиламе с блендер доматите, лука, чушките и зелените наситнени подправки. Разбъркваме ги добре и към тях прибавяме останалите сухи подправки и олиото.

Изсипваме сместа в дълбок съд, в който ще оставяме тарханата да втаса. Добре е да постелем отдолу кърпа, в случай че втасалото тесто излезе извън съда.

Добавяме киселото мляко и брашното и разбъркваме всичко много добре. Покриваме с кърпа и оставяме на стайна температура за 24 часа.

На следващия ден разбъркваме траханата и я оставяме да втаса отново. Всичко се повтаря 3 дена.

На третия ден вечерта прехвърляме мократа трахана в буркани и слагаме по малко мазнина отгоре. Покриваме с капаци и оставяме да се съхранява в хладилник.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: