Сладкиш Жадната монахиня
Thirsty Nun CakeKolač žedna monahinja

Сладкиш Жадната монахиня

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k6k3126k
Сладкиш Жадната монахиня1 / 2
11/01/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
8
"Ех, тази монахиня, колко ли сладкиши са кръстени на нейно име. Шегата настрана, това е един от най-вкусните сладкиши, които сме опитвали, а ние сме нещо като експерти по сладкишите"

Необходими Продукти

  • яйца - 6 бр.
  • краве масло - 200 г
  • пудра захар - 200 г
  • орехи - 2 ч.ч. смлени
  • брашно - 3 с.л.
  • какао - 2 с.л.
  • ванилия - 1 пакетче
  • захар - 6 с.л.
  • какао - 4 с.л.
  • прясно мляко - 5 с.л.
  • шоколад - 125 г млечен
  • масло - 1 с.л.
* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Разбийте 200 г меко масло с пудрата захар и добавете един по един 6 жълтъка, а белтъците запазете.

Разбърквайки, прибавете смлените орехи, 3 с.л. брашно и 2 с.л. какао.

Най-накрая сипете ванилия и 4 белтъка, разбити на сняг.

Изсипете сместа в намазнена тава и сложете да се пече в предварително загрята на 180 фурна за около 25-30 минути.

Готовия ретро сладкиш се вади и се оставя да се охлади, като се реже на парчета с остър нож и се надупчва леко с вилица.

Щом поизстине, се залива с глазура от разтопените в съд на котлона 1 с.л. масло, натрошения шоколад, 6 с.л. захар и 4 с.л. какао.

Според оригиналната рецепта Жадната монахиня се маже с разбити на сняг белтъци с малко захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
524
46
36
21
10
Дай твоята оценка: