Картофена яхния
Potato StewKrompir paprikaš

Картофена яхния

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k4k5016k
Картофена яхния
Снимка: Мисса
1 / 8
30/06/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
5
"Постна картофена яхния, която винаги ни се услажда!"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете и нарежете картофите на едро. Изплакнете ги и ги сложете да се сварят до полуготовност в подсолена вода.

В дълбок съд задушете накълцания лук, а щом омекне добавете и нарязаните чушки. Задушавайте под капак, като разбърквате често. Когато и чушките омекнат добавете брашното, разбъркайте и сипете доматеното пюре заедно с около литър гореща вода.

Оставете да къкри за известно време и добавете щипка захар, чубрицата, черния и червения пипер и една чаена лъжичка оцет. След тях сипете и картофите.

Оставете картофената яхния да ври за около 10-15 минути. Поръсете със ситно нарязан магданоз и сваляте от огъня.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
527
415
38
21
10
Дай твоята оценка: