gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Зеленчукови Кюфтета»Постни индийски кюфтенца от червена леща

Постни индийски кюфтенца от червена леща

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k9563k
Постни индийски кюфтенца от червена леща
Снимка: Севда Андреева
1 / 2
18/03/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне25 мин.
Готвене25 мин.
Общо50 мин.
Порции4
"Сгряваща храна за душата с индийски аромат"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накисваме червената леща за една нощ в студена вода. Отцеждаме я и я пасираме.

В купа разбъркваме пасираната леща, накълцания лук, подправките и брашното. Получава се гъсто и леко лепкаво тесто, което разбъркваме с лъжица.

Загряваме олиото и в него пържим оформените с помощта на 2 лъжици кюфтенца за кратко, докато добият лек загар.

Отцеждаме ги на кухненска хартия.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: