gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Зеленчукови Кюфтета»Постни индийски кюфтенца от червена леща

Постни индийски кюфтенца от червена леща

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k9585k
Постни индийски кюфтенца от червена леща
Снимка: Севда Андреева
1 / 2
18/03/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Сгряваща храна за душата с индийски аромат"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накисваме червената леща за една нощ в студена вода. Отцеждаме я и я пасираме.

В купа разбъркваме пасираната леща, накълцания лук, подправките и брашното. Получава се гъсто и леко лепкаво тесто, което разбъркваме с лъжица.

Загряваме олиото и в него пържим оформените с помощта на 2 лъжици кюфтенца за кратко, докато добият лек загар.

Отцеждаме ги на кухненска хартия.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: