Агнешко с лук по китайски
Chinese Lamb with Onion

Агнешко с лук по китайски

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k6k3234k
Агнешко с лук по китайски1 / 2
01/07/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 400 - 500 г агнешки гърди
  • масло - 30 г
  • вино - 30 мл пелин
  • балдаран - 0, 3 г сух или пресен (див кервиз)
  • сол - на вкус
  • черен пипер
  • вода - 200 мл
  • лук - 2 - 3 глави червен
  • масло - 1 с.л., пълна
  • мед - 2 с.л.
  • соев сос - 2 с.л.
  • соеви кълнове - 150 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбок тиган разтопете лъжица-две масло и сложете да се запържат нарязаните агнешки гърди. Когато станат златисти долейте водата. Щом поври, сипете пелина, сол, черен пипер и балдърана. Разбъркайте добре, прехвърлете в тава и сложете да се пече в умерена фурна около 30 минути.

В тиган загрейте останалото масло и запържете нарязания на тънки полумесеци лук. Бъркайте непрекъснато и добавете меда и соевия сос. Продължете да бъркате за около 3 минути и сипете почистените соеви кълнове. След около още 3 минути се сваля от котлона.

Поднесете агнешкото с лук по китайски, като направите канапе от зеленчуците и отгоре разпределите месото.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.6
51
43
32
21
10
Дай твоята оценка: