Перфектната вечеря

Биляна ВладоваБиляна Владова
Мастър Шеф
2272k3412k5
Перфектната вечеря1 / 2
17/03/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 2 пилешки гърди
  • царевица - 100 г сладка
  • моркови - 1 голям
  • кисели краставички - 2 - 3
  • гъби - 100 г
  • топено сирене
  • прошуто - 6 лентички
  • кашкавал - настърган
  • олио
  • сол
  • за салатата
  • рукола
  • майонеза - 1 кутийка
  • яйца - 4 твърдо сварени
  • зелен лук - 1 връзка
  • сирене - 150 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всяка от пилешките гърди леко се начуква и се запържва за около 3-4 мин. заедно с олиото. В не много голям съд се завира вода и се потапя морковът за около 2 минути, изважда се и заедно с краставичките се режат на лентички.

Гъбите се нарязват на филийки. Гърдите се изваждат от тигана и се слагат в намазнена тавичка, върху тях се подреждат по 3 лентички прошуто, няколко кръгчета от топеното сирене, гъби и по 3- 4 ленти от моркова и киселите краставички. Поръсва се с кашкавал и се пече до готовност на гърдите.

В голяма купа се намачква сиренето и се настъргват варените яйца за салатата. Зеленият лук се почиства хубаво и се реже на ситно, а руколата се накъсва. Изсипва се майонезата и се разбърква.

Сервира се в голяма чиния по една от пилешките гърди и с помощта на лъжица за сладолед се оформя по 1 топка от салатата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Потребител#167180
Потребител#167180
Много добре звучи, със сигурност ще е вкусно!
18.03.2016 23:31
1
Покажи всички подкоментари