Ризото с пиле и червено вино
Risotto with Chicken and Red Wine
gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Ризото»Ризото с пиле и червено вино

Ризото с пиле и червено вино

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k2k3216k
Ризото с пиле и червено вино1 / 2
02/07/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
1-2
"Това не е обикновено пиле с ориз, а ризото - опитайте и ще откриете, че разликата е огромна"

Необходими Продукти

  • ориз - 200 г дългозърнест
  • пилешко месо - 150 - 200 г гърди
  • бекон - 100 г
  • лук - 1 глава червен
  • моркови - 1 глава
  • целина - 50 г глава
  • вино - 200 мл червено
  • бульон - 1 л пилешки
  • масло - 50 г
  • зехтин - 3 - 4 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • пармезан - настърган, за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете пилешкото на малки късове, посолете и поръсете с черен пипер. Докато се овкусява нарежете лука, моркова и целината на ситно, а бекона на тънки лентички. Оризът трябва да е предварително накиснат във вода и отцеден.

Загрейте зехтина и запържете до лек златист цвят пилешкото и бекона. Извадете го от тигана и в него задушете зеленчуците. Щом леко омекнат прибавете и отцедения ориз. Бъркайте непрекъснато, докато всяко зрънце поеме мазнина.

Добавете чашата червено вино и изчакайте да се изпари, като пак разбърквате. След това идва ред на бульона, който трябва да прибавите на 3-4 пъти, след като оризът абсорбира течността.

Накрая добавете пилешкото и бекона и продължавайте да бъркате внимателно. Щом не остане течност, махнете от котлона и добавете маслото, сол и черен пипер. Поднесете ризотото с настърган пармезан.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
54
43
30
20
10
Дай твоята оценка: