gotvach.bg»Рецепти»Баница»Банички»Хрупкави рулца от фини кори

Хрупкави рулца от фини кори

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Хрупкави рулца от фини кори
Снимка: Илияна Димова
1 / 5
17/03/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
55 мин.
Порции
16
"Вкусни и лесни мини банички за прекрасен старт на деня"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяме 8 броя кори фини. Всяка кора срязваме наполовина. Така се получават 16 броя правоъгълни кори. Всяка намазваме с олио (разнасяме с четка).

Слагаме по две супени лъжици плънка, която приготвяме като смесваме разбити три яйца с кисело мляко, бакпулвер, няколко капки сок от лимон и натрошено сирене (може да купим готово натрошено сирене, също е хубаво и е на по-ниска цена).

Намазаната с олио и плънка кора прегъваме, като събираме в средата двете срещуположни страни и навиваме рулца, като внимаваме да не разкъсаме кората (в снимките съм показала как да сгънем корите). Приготвяме всички рулца и подреждаме в тавичка върху хартия за печене. На всяко рулце слагаме малко краве масло.

Напръскваме баничките с газирана вода и изпичаме в предварително загрята на 180-200 градуса фурна до приятен загар за приблизително 20-25 минути, зависи от фурната. Поднасяме с айрян или кисело мляко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
511
41
30
21
10
Дай твоята оценка: