Ягодова торта с един блат

Наталия ПетроваНаталия Петрова
Готвач
3532k9731k2
Ягодова торта с един блат
Снимка: Наталия Петрова
1 / 4
17/03/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне40 мин.
Готвене20 мин.
Общо60 мин.
Порции7

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Блата: Яйцата, олиото, киселото мляко и захарта се разбъркват хубаво. Малко брашно, бакпулверът и какаото се смесват, след което се прибавят към яйцата и др. продукти. Хубаво се разбърква и се добавя по малко брашно, докато се получи не прекалено гъста смес. Сместа се изсипва в форма за печене на торта и се пече на 180-200 градуса за 20-25 мин. или до готовност.

Крема: 5-6 ягоди се нарязват на ситно или се намачкват и заедно с лъжица захар се слагат на котлона да омекнат около 10 мин. на тих огън, след което се оставя да изстине.

Приготвяме си желатина. В дълбока купа разбиваме с миксера сладкарската сметана и чашата захар, докато стане гъст крем. Докато бъркаме, сипваме и сварените ягоди (оставяме мъничко за декорация), след това на тънка струя добавяме и желатина, разбъркваме още 1 мин. и кремът е готов.

След като блатът се е изпекъл и охладил, слагаме крема и украсяваме с останалите ягоди и сварените ягоди. Тортата се оставя поне за 30 минути в хладилник да стегне.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: