Пилешко в гювечета
Chicken in a Clay Pot

Пилешко в гювечета

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k6k3127k
Пилешко в гювечета1 / 2
03/07/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
3
"Нагостете гостите си с вкусни пилешки гювечета и те няма да искат да си тръгнат!"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 400 г
  • чушки - 2 зелени и 2 червени пиперки
  • лук - 2 глави, средни
  • моркови - 2 броя
  • кашкавал - 150 г
  • магданоз - 1/2 връзка
  • сол - на вкус
  • захар - 1 с.л.
  • вино - 1 ч.ч. бяло
  • черен пипер
  • олио - 5 с.л.
  • магданоз - накълцан за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете пилешкото на късове, овкусете го със сол и черен пипер и го запържете в олиото. Щом си смени цвета, добавете нарязания на полумесеци лук, моркови - на кръгчета и задушавайте, докато омекне. Добавете виното и изчакайте да се поизпари, като разбърквате. Сипете захарта и карамелизирайте леко.

Нарежете чушките на лентички. Разпределете лука и пилето в гювечета, в които предварително сте сложили по парче кашкавал. Отгоре прибавете от чушките и леко разбъркайте. Поръсете с черен пипер и сол, похлупете и сложете да се пече за 20 минути в предварително загрята умерена фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
511
45
31
20
10
Дай твоята оценка: