Торта Първа пролет

Криси ЧерниковаКриси Черникова
Дарт Вейдър
166333128522
Торта Първа пролет
Снимка: Криси Черникова
1 / 3
20/03/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"Честитим на всички настъпването на пролетта с тази ужасно вкусна и неустоима пролетна торта"

Необходими Продукти

  • бисквити - 180 г обикновени
  • за крема
  • заквасена сметана - 2 кофички
  • течен шоколад - 1 и 1/2 кофички
  • за основния блат
  • бисквити - 6 бр. обикновени
  • ядки - 50 г суров микс от орехи и кашу
  • зехтин - 2 с.л.
  • оризово мляко
  • за украсата
  • кокосови стърготини - 2 пакетчета, различни цветове
  • шоколадови фигурки - цветя от белгийски шоколад
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бисквитите и ядките се смилат на трохи в чопър. Към полученото се добавя зехтинът. Капва се и малко оризово мляко на око, като целта е след разбъркването на компонентите да се получи смес, наподобяваща мокър пясък. Тя се изсипва във форма за торта и се оформя блат по дъното.

Формата се прибира в хладилник за около час. През това време продуктите за крема се смесват и се разбиват. А останалите бисквити се начупват на ръка на едри парчета с различна форма. Когато блатът в хладилника се охлади, се покрива добре с част от крема и отгоре се редят половината от начупените бисквити.

Те също се покриват с крем и се прави втори слой от останалите бисквити. И той се покрива с крем, след което тортата се прибира в хладилник за 4-5 часа или повече. Преди поднасяне се поръсва с кокос и се украсява с шоколадови цветя.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: