gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Яхния»Яхния зелен боб от консерва

Яхния зелен боб от консерва

Наталия ПетроваНаталия Петрова
Готвач
3532k9731k2
Яхния зелен боб от консерва
Снимка: Наталия Петрова
1 / 2
20/03/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции5
"Вкусно класическо предложение за хапване, което лесно ще приготвите с готова консерва зелен боб"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зеления фасул се изсипва от буркана в гевгир и се изплаква. Картофите се обелват и нарязват на много ситно, морковът се почиства и рендосва, а лукът и чесънът също се нарязват на ситно.

В тенджера (незалепваща) наливаме малко олио, слагаме и маслото и задушаваме в тях лука и чесъна, моркова и картофите, разбъркваме често и след като са полусварени картофите, сипваме брашното, сол, червен пипер, разбъркваме още 2-3 пъти да се запържи брашното и заливаме с вряща вода около 1 литър (при непрекъснато бъркане).

След това сипваме и изплакнатия зелен фасул. Варим 10 мин. или до готовност (при необходимост доливаме още вода). След като е готово, поднасяме с пресен лук и магданоз.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: