gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Мезета»Домашни печени тиквени семки

Домашни печени тиквени семки

Наталия ПетроваНаталия Петрова
Готвач
3532k9852k2
20/03/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
2
"Ако сте забравили вкуса на домашните печени тиквени семки, време е да си го припомните, а заедно с него - и мили спомени от детството"

Необходими Продукти

  • тиквени семки - 200 - 250 г (от 1 тиква)
  • брашно - 1 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изваждаме семките от тиквата и хубаво ги почистваме, да не остане по тях от тиквата.

Сипваме почистените семки в гевгир и хубаво ги измиваме, оставяме ги за 15-20 минути да се оцеждат в гевгир.

След като са се отцедили, ги сипваме в купа, сипваме солта разбъркваме, след което сипваме и брашното и отново разбъркваме.

В подходяща тавичка сипваме готовите семки и печем в загрята фурна на 180-200 градуса за 10-15 мин. Изваждаме ги, оставяме ги да изстинат и са готови за консумация.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: