Картофена супа с фиде

Bistra IvanovaBistra Ivanova
Новак
3534248574
20/03/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
5
"Сгряваща душата супичка, която ще приготвите с продукти, налични във всяка кухня"

Необходими Продукти

  • картофи - 5 - 6 бр.
  • пиперки - 1 бр. червена
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1 бр.
  • фиде - 1 - 2 шепи
  • сол
  • черен пипер
  • чубрица - 1 ч.л.
  • универсална подправка - 1 с.л. зеленчукова
  • бульон - кубче зеленчуков
  • олио - 2 с.л.
  • За застройката
  • жълтъци - 1 бр.
  • кисело мляко - 4 с.л.
  • оцет - 1 - 2 капки
* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Картофите се обелват, измиват и нарязват на кубчета.

Морковът и лукът се настъргват и задушават в олиото. Като поемекнат малко, се добавя вода и се добавят картофите и пиперката, нарязана на ситно.

Като заври водата, се добавя кубчето бульон. Супата се оставя да ври за 15 мин. След това се добавя фидето и подправките. Оставя се да се досвари още 10-15 мин., докато се свари фидето.

За застройката: Жълтъкът се разбърква хубаво с млякото и оцета.

Супата се сваля от котлона, прибавят се 4-5 черпака към застройката и се разбърква хубаво.

Готовата застройка се слага при картофената супа, като се бърка. Оставя се за още 2-3 мим. да позаври.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
54
41
30
20
10
Дай твоята оценка: