gotvach.bg»Рецепти»Риба»Пържена Риба»Хрупкав бял амур

Хрупкав бял амур

ГеоргиГеорги
Новак
217
Хрупкав бял амур
Снимка: Георги
1 / 2
17/04/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Тайната на хрупкавия бял амур е в маринатата, твърди Георги. Няма да спорим, защото не е възпитано да се говори с пълна уста"

Необходими Продукти

  • бял амур - 4 бр. стек
  • лимонов сок - 2 с.л.
  • зехтин - 3 с.л.
  • бяло вино - 50 мл
  • риган - 1/2 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • соев сос - 1 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • горчица - 1 ч.л.
  • царевичен грис - 100 г или галета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо правим маринатата за рибата - в голяма купа или подобен съд поставяме лимоновия сок, зехтина, бялото вино, ригана, черния пипер, соевия сос, сол и горчицата.

Разбъркваме добре марината, за да се смесят продуктите.

Измитата риба поставяме в найлонов плик и изсипваме сместа при рибата.

Поставяме в хладилника поне за 2-3 часа, като от време на време обръщаме плика, за да се овкуси навсякъде рибата.

Изваждаме вече овкусената риба от плика и я поставяме да се отцеди в подходящ съд.

Така отцедената вече риба овалваме в царевичния грис и пържим в добре загрята мазнина до порозовяване от двете страни.

С тази рецепта може да се прави и с друг вид пържена риба по избор.

Хрупкавият бял амур е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: