gotvach.bg»Рецепти»Баница»Тиквеник»Тиквеник с мед и канела

Тиквеник с мед и канела

Тиквеник с мед и канела
Снимка: Виктория Петрова Костова
1 / 2
21/03/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"Дали ще наречете тази разкошна баница тиквеник или не няма значение, но не пропускайте да опитате това уникално съчетание на тиква с мед и канела"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете внимателно тиквата, нарежете я на парчета и я рендосайте. В голяма купа смесете тиквата, меда, олиото, канелата.

Разстелете корите на плота. Разпределете от сместа, след което внимателно завийте и поставете в предварително намазнена тава. Повторете до изчерпване на продуктите.

Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса до зачервяване - или около 45 минути. След изваждане покрийте с кърпа, за да се задуши.

Може да сервирате тиквеника както топъл, така и охладен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: